Warning: Use of undefined constant dineren - assumed 'dineren' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/135/328484/webspace/httpdocs/puurzee.nl/wp-content/themes/PuurZee/page_dineren.php on line 2 Recensies - Puur Zee

Recensies

VISFEEST bij Imko’s Puur Zee restaurant

Wow!! Het is toch echt weer een beetje feest in Wijk aan Zee! De culinair journalist van de Volkskrant Mac van Dinther heeft zijn mening gegeven en daar wordt het hele team erg blij van.

 

“Wat je proeft, is een topkok die in de herfst van zijn loopbaan geen fratsen meer nodig heeft om gewoon goed te koken.”

–  Mac van Dinther, culinair journalist de Volkskrant

 

Met plezier citeren we enkele passages uit deze  ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️  recensie in de Volkskrant, 13 mei 2017

Recensent Mac van Dinther eet vis, vis en nog eens vis bij Imko’s Puur Zee restaurant in Wijk aan Zee.

 

Old cooks never die, they just fade away.

 

Imko Binnerts, SVH Meesterkok, is een veteraan in de vaderlandse gastronomie. Vis zonder compromis is zijn levensmotto. In de jaren tachtig was Imko al executive-chef van het chique hotel l’Europe, daarna dreef hij tien jaar lang een met Michelinster bekroond visrestaurant in IJmuiden. Na een tussenstop in Haarlem bij Vis & Ko zit hij nu in Puur Zee hotel-restaurant-bistro in Wijk aan Zee.

 

Vis koken is blijkbaar zoiets als fietsen: je verleert het nooit.

 

We beginnen met een geplette rauwe langoustine: bijna romig schaaldierenvlees dat subtiel op smaak is gebracht met stukjes zure bloemkool, flinters bloedsinaasappel, zure kappertjes en verkruimelde hazelnoten.

 

Rauwe langoustine Puur Zee restaurant Imko Binnerts

Daarna savou-reren we dikke schijven huisgerookte zalm, geserveerd met een keurig briochebroodje en een lege eierdop. Die is gevuld met een smeuïg omeletje onder een dot crème fraîche met bovenop een gulle lepel kaviaar. King’s Breakfast heet dit gerecht; WA mocht willen dat hij elke dag zo ontbeet.

 

puur-zee-recensies

 

Lees de volledige recensie van Mac van Dinther in de Volkskrant. Gaan wij weer met een grote glimlach en met veel plezier aan de slag om u in het restaurant culinair te verrassen!

 

Puur Zee restaurant by Imko’s is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner en op zondag voor de lunch.


Reserveren kan ook telefonisch via +31 (0)251 374304